Nieuws 2014 - KSV Simson Homepage

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
05-05-2015.
Team Austria sterk op het 30e Int. Grenslandtoernooi.

De 30e editie van het Grenslandtoernooi was een pure reclame voor de worstelsport. Kwaliteit en beleving zorgden voor Nederlandse begrippen ongekende dimensie.
Door de jaren heen is het roemruchte toernooi gegroeid en geprofessionaliseerd. Zaterdag 2 mei streken er 138 deelnemers uit Duitsland, Belgie, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Nederland neer in Landgraaf. Ook de Nationale selectie van Oostenrijk was evenals vorig jaar weer van de Partij, in hun gelederen Daniel Gastl (98 kg.) 2e op de WK- junioren 2015 en Amer Hrustanovic (85 kg.) 3e op de EK-junioren 2015, beide worstelen grieks/romiens.

Team Austria was superieur en won voor de 2e keer op rij de ploegenprijs met overmacht 131 punten voor KSK Konkordia Neuss met 64 punten en derde werd de Nederlandse vereniging AKSV Sandow Arnhem met 62 punten. Naast de vele winnaars worden ook elk jaar de stijl prijzen uitgereikt. Deze keer ging de stijl prijs grieks/romeins naar Max Stuhr van Ringer Verband Sachsen (Dui.) en de stijl prijs vrije stijl ging verdient aan Niazi Masoud van AKSV Sandow Arnhem (Ned.).

De plaatsing van de plaatselijk favorieten in de vrije stijl, Scott Geelen ( 57 kg.) 7e., Wesley Mulder (61 kg.) 5e., Melvin van Suijdam (86 kg.) 10e., Mick Bos (97 kg.) 6e. en Daniel Madani een 5e plaats. En in het grieks/romijns in de 66 kg., kwamen 3 Simson atleten op de mat 3e werd Israfel Yagubzade, Alex Paulányi 5e en Björn Burgers 7e.. Jeffrey Hansen 13e en Bryan Cremers 15e kwamen in de 75 kg. klasse in aktie. KSV Simson legde met 40 punten beslag op de 6e plaats in het ploegen klassement.
Moein Mohseni heeft zaterdag de zege gepakt in de categorie 80 kg-klasse van het Grenslandtoernooi. De Simson atleet die helaas voor AKSV Sandow Arnhem op de mat ging zegevierde door vijf partijen soeverijn te winnen.

Zoals altijd zou zo´n evenement niet kunnen slagen zonder de medewerking van de taloze vrijwilligers die voor de op- en afbouw zorgen. Tevens een dank aan Carsten Schäfer van Ringerverband NRW die weer het wedstrijdsecretariaat op zich nam. Een dank aan FILA scheidsrechter Horst Faller en zijn scheidsrechters Team. Tevens willen wij ons bedanken voor de financiele ondersteuning van de Bord-Sponsoren die er mede voor zorgen dat het Toernooi betaalbaar blijft. Ook een dank aan Sponsoren van de Bekers. D
De aankleding van de Sporthal met planten verzorgde de Firma, Stoelinga uit Landgraaf.
11-01-2015.

Simsons Grieks/Romijns specialisten halen 2 Keer goud op de Rheinlandmeisterschaften Vrije stijl!

Zaterdag 10 januari 2015 vertrok een kleine delegatie worstelaars van KSV Simson Landgraaf richting Hückelhoven (Dui.) om daar deel te nemen aan de “Rheinlandmeisterschaften” Vrije Stijl. Op deze dag waren het de kampioenschappen voor de B en A jeugd en Senioren.

Bij de B- jeugd kwam in de 58 kg klasse Aidan Cooper Helwig en Jürgen Kaaijmolen op de mat. Aidan haalde een verdienstelijke 3e plaats en dus een Bronze plak. Voor Jürgen was deze dag een zwarte dag. Voor dat de wedstrijden begonnen had hij zich bij het warm maken dusdanig blesseert dat hij na de 1e gewonnen partij tegen John Kristof Eckhart (TKV Hückelhoven) die hij overtuigend op touché won. Alle navolgende partijen opgaf en hij helaas maar 4e werd.
Scott Geelen worstelde bij de A -jeugd in de een sterke 58 kg klasse (8 worstelaars), waar hij een prima 5e plaats haalde. Van zijn 4 partijen wist hij er 2 te winnen, zijn trainings vlijt begint dan ook langzaam zijn vruchten af te werpen. Ga zo door Scott jij wordt nog een hele goeie.
Bij de senioren kwamen 4 worstelaars van Simson op de mat. In de 65 kg klasse wist Alex Paulányi als Grieks/Romijns specialist de 1e plek te halen door de voor Simson worstelende Amsterdammer Wesley Mulder in de finale te verslaan zodoende haalde hij een 2e plaats. In de 86 kg wist wederom een Grieks/Romijns specialist van Simson de 1e plaats te halen. Moein Mohseni wist alle 5 partijen met overmacht te winnen. Voor Jeffrey Hanssen was het de omgedraaide wereld, hij verloor al zijn partijen in de 86 kg klasse. Helaas voor hem zat hij door een communicatie fout met de begleiding in een te hoge gewichts klasse ingedeeld. Doordat sinds kort er een gewichts verschil van 1 kg is tussen de vrije stijl en grieks-romeins worstelaars, was hij een paar ons te zwaar voor de 74 kg. Men was er van uitgegaan dat het een 75 kg klasse was.
Tevens waren er nog twee voor Simson in de competitie worstelende Utrechtse worstelaars met succes op dit toernooi. Zo werd de jeugdige Adam Kandoussi 1e in de 58 kg klasse ( A-jeugd ). En in de 61 kg klasse ( senioren) Aram Arshakyan 3e.

Aanstaande weekend zijn in Oberforstbach de “Rheinlandmeisterschaften” Grieks/Romijns.

04-10-2014.

Clubkampioenschappen Simson jeugd 2014.

Op zaterdag 04 oktober organiseerde de jeugdafdeling van Simson hun 2e Clubkampioenschappen voor alle jeugd.
Doordat Simson de laatste 6 maanden één enorme aangroei van jeugd heeft kunnen begroeten, werd besloten om deze
kampioenschappen te organiseren. Zodat de  worstelen meisjes en jongens van Simson ervaring konden maken in competitie verband
en  op de grote worstelmat met een schiedsrechter en voor punten te worstelen. Dit werd ook met veel plezier en een bepaalde hoeveelheid
kunnen gedaan. Tevens was het ook de gelegenheid voor de ouders om eens te zien wat al die trainings uurtjes gebracht hebben.
Simson beloonde ieder worstelaar bij de prijs uitreiking met een grote medaille. Zo hadden alle het gevoel een winnaar te zijn.
En wat voor winnaars, het is toch wat om de durf en lef te hebben tegen elkaar te worstelen. En dan maakt het niets uit wie wint of verliest.

Ook tot teverdenheid van de Jeugdtrainers Ayoub Keyani (die ook als scheidsrechter fungeerde), Alex Paulányi en Sjeng Kersten die beide de
part van coach op zich namen. En leuke en leerzame gebeurtenis die hopelijk zijn verolg zal hebben.


21-09-2014.

Nederland - Suriname  7 - 2

Op zondag 21 september organiseerde de Surinaamse gemeenschap in Rotterdam voor de tweede keer een landenwedstrijd tussen Nederland en Suriname.
De Simson worstelaars Alex Paulányi en Joey Berkenbosch werden voor dit evenement uitgenodigt om een partij tegen een Surinaamse worstelaar te worstelen. Alex worstelde in de tweede wedstrijd tegen Patrick Tan van Can. Aangezien dit evenement in het vrije stijl geworstelt werd moest Alex als Griekser zich omstellen naar het vrije stijl. Het duurde eventjes in de wedstrijd om zijn draai te vinden en kon in de tweede ronde de opgelopen achterstand van 1 - 2 ombuigen een een duidelijke 7 - 2 overwinning.
De laatste partij van de dag kwam Joey Berkenbosch op de mat tegen Gino Muntslag. Het was weer een prima worstelpartij van Joey, die zijn tegenstander beheerste. En zijn tegenstander in de tweede ronde bijna met de gongslag op de schouders legde. Joey stond al met 12 - 1 voor.
Het was een geslaagd evenement met veel publiek naar mijn schatting ca 500 toeschouwers. En een leuk entertainment rond om het gebeuren.

Zo gingen Alex en Joey een beker en ervaring rijker op weg naar huis.
P.s.: iedere winnaar ontving een mooie beker.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Steun KSV Simson Landgraaf,en doe mee aan de Rabobank clubaktie!!!

Beste worstelvrienden,
Sinds 2013 heeft de Rabobank Parkstad Limburg ervoor gekozen om de verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties te steunen op basis van de Rabobank Clubkas Campagne. De hoogte van het bedrag, dat een vereniging uit de beschikbare pot van € 150.000,- ontvangt, is afhankelijk van het aantal stemmen dat klanten (rekeninghouders) en leden van de Rabobank Parkstad Limburg hebben uitgebracht op de betreffende organisatie. De stemmen kunnen van 21 mei tot 3 juni 2014 worden uitgebracht met behulp van de website van de Rabobank Parkstad Limburg.  
Breng hier uw stem uit www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/parkstadlimburg .                                                         
KSV Simson heeft zich voor het tweede achtereenvolgende jaar aangemeld voor de  Rabobank Clubkas Campagne en hoopt door uw hulp en stemgedrag en dat van uw vrienden en kennissen zoveel mogelijk stemmen te vergaren en op die manier een zo groot mogelijk bijdrage te ontvangen. Alleen alle (natuurlijke) personen vanaf 18 jaar die klant (rekeninghouder) of lid zijn van de Rabobank Parkstad Limburg kunnen van 21 mei tot 3 juni 2014 hun stem uitbrengen op hun favoriete verenigingen en/of stichtingen.  Doordat iedere rekeninghouder 3 stemmen heeft te vergeven en ieder lid van de Rabobank zelfs 5 stemmen en op één vereniging maximaal 2 stemmen kunnen worden uitgebracht, is het mogelijk om meer clubs te steunen. Dat KSV Simson en VC Landgraaf al 40 jaar in de Sporthal Baneberg broederlijk naast elkaar sporten en samenwerken, hebben de besturen van beide verenigingen afgesproken elkaar bij deze actie te helpen. Ons bestuur doet een vriendelijk beroep op alle mensen die KSV Simson een warm hart toedragen om 2 stemmen uit te brengen op onze eigen club en ook VC Landgraaf 1 of 2 stemmen te bezorgen. Het bestuur van VC Landgraaf zal aan hun leden en achterban eenzelfde verzoek richten. Zo zorgen we samen ervoor dat de beide hoofdgebruikers van de Sporthal Baneberg een welkom extra duwtje in de rug krijgen. Stuur deze boodschap alstublieft door naar al je vrienden en bekenden om zo beide verenigingen aan zoveel mogelijk stemmen te helpen. Ik dank jullie bij voorbaat voor jullie deelname aan deze actie en de steun die dat oplevert voor onze beide Banebergclubs.
Ate Postma,                                                                                                                                                                                 
voorzitter


"29e Int. Grensland toernooi" KSV Simson Landgraaf 2014.

Het was weer een uitstekend toernooi met zeer goede worstelaars.
De uitstaling wordt ook steeds professioneler door de aankleding van de sporthal en de wedstrijd apparatuur die door de worstelbond van Nord Rhein Westfalen te beschikking word gesteld. De deelnemende selecties en verenigingen zijn er ook vol lof over. Vooral de ervaren bondscoaches  van de Oostenrijkse selectie Heinz Oostermann complimenteerde de organisatie.
Er waren 139 deelnemers van 33 verschillende verenigingen uit voornamelijk Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België en Nederland.
Er werd geworsteld in de Vrije Stijl en de Grieks Romijnse stijl met elk 7 gewichtsklassen. Het best bezet was de gewichtsklasse 86 kg V.S. met 21 deelnemers.

De sensatie van het toernooi was de Siberiër Gregori Stepanov van Spartak Novosibirsk. Deze worstelaar had eerder een 3e plaats behaald op de Russische kampioenschappen. Hij was samen met zijn trainer voor de eerste keer in het buitenland. Hij kwam uit in de 86 kg klasse G.R. In de voorronden wist hij 5 partijen soeverein en grote overmacht te winnen. In de finale versloeg hij de Oostenrijker Michael Wagnet met 10 - 0 op punten.Tevens gaf hij geen enkel technische punt af, petje af voor deze worstelaar.
Sterke teams waren verder de Oostenrijkse selectie, RSV Schönungen, US Metro Paris en Team Sacksen..
De resultaten van de Simson worstelaars waren ;
Vrije Stijl;                 57 kg Anton         Jordaan         6e plaats.
                                98 kg   Mick            Bos              2e plaats.
                              130 kg   Harrie van  Bracht          3e plaats.
Grieks Romijns;        57 kg   Aram         Arshakyan     4e plaats.
                               66 kg    Alex           Paulanyi        6e plaats.
De Stijlprijs voor de beste worstelaar in de V.S. ging naar Steve Masuch startend voor TSV Westendorp Duitsland.
De Stijlprijs voor de beste worstelaar in de G.R. ging naar Gregori Stepanov uit Spartak Novosibrrsk Siberië.
Voor de ploegen rangschikking was de volgorde;
1e plaats   Team Austria                    Oostenrijk.
2e plaats   RSV Schönungen               Duitsland
3e plaats   AKSV Sandow Arnhem       Nederland.


Jeugd KSV Simson weer in de lift!!

De jeugd van KSV Simson weer in de lift. Mede dank  Sport en Leisurepark Landgraaf. In samen werking met Sport en Leisurepark  werd er een project gestart "worstelen op school".
3 Verschillende basisscholen van Landgraaf deden aan dit projekt mee. In plaats van gymlessen kregen de leerlingen van de betreffende scholen stoei/worstelles. De CIOS student Alex Paulányi die tevens worstelt op het 1e team van Simson gaf deze lessen ondersteunt door de jeugdtrainer van KSV Simson Ayoub Keyani. In het begin van de gym/worstellessen was er enige sceptie. Maar ziender wijze begon er toch bij enkelingen de vlam over te slaan en deden dan ook elke les zeer fanatiek mee. Tevens werd er ook een flyer gemaakt  over het worstelen in de worstelvereniging KSV Simson.

10 mei alweer het 29" Internationaal Grenslandtoernooi".
Ja beste vrienden en liefhebbers van de worstelsport, er is weer bijna en jaar om en wij staan weer voor de alweer 29e Int. Grenslandtoernooi in De Baneberg te Landgraaf. En zoals elk jaar zal dit evenement op de schouders van de vele welwillende vrijwilligers rusten. Daarom hopen wij dat we dit jaar weer een beroep kunnen doen op jullie " zonder jullie géén Grenslandtoernooi"!!!

Ook dit jaar verwachten wij weer in totaal 120 tot 150 deelnemers. Zoals altijd heeft ons toernooi een reputatie hoog te  houden qua niveau. Zo zien wij elk jaar toch weer toppers op het Grenslandtoernooi verschijnen zoals in het verleden 2005 Bekkhan Goyguereev uit Rusland hij werd dit jaar Wereldkampioen vrije stijl 60 kg. Of 2009 de Canadeese topper NCube Cheopas die in de 74 kg vrije stijl worstelde, en iedereen verraste met fraaie technieken.
Vorige jaar waren zelfs twee toppers aanwezig, ind 66 kg vrije stijle de Cubaan Frank Chamizo; 3e op de wereldkampioenschappen junioren en dan nog de Duitser Christiaan Fetzer veelvoudig Duitskampioen en die ook nog podiumplaatsen op verschillende Europeese kampioenschappen haalde. Dus men ziet dat het toernooi en goede naam heeft.

Daarom verwachten wij ook dit jaar weer veel belangstelling voor het Grenslandtoernooi. Iedereen worstelaar zal ten minsten 2 keer worstelen. Zodat elke worstelaar de gelegenheid krijgt om zijn kunnen en krachten te meten met Internationaal ervaren worstelaars.

Tevens wilen wij ons al bedanken bij al die mensen die KSV Simson een warm hart toe dragen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu