Nieuws 2015 - KSV Simson Homepage

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
28-11-2015.

Jessica Blaszka wint zilver op "Golden Grand Prix Finale".

Jessica Blaszka heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Grand Prix in Baku  Azerbeidzjan.
Zij maakte haar kwalificatie voor de O.S. volledig waar door hier zelfs voor Goud te worstelen, dit lukte net niet en zodoende haalde ze de zilveren plak .
Een geweldige prestatie zij is een ambassadrice  voor de worstelsport en KSV Simson
22-11-2015.

Jessica Blaszka genomineert voor Limburgse sportvrouw van het jaar 2015.

Steun Jessica en geef uw stem aan haar.


31-10-2015.

Aachener Kreismeisterschaften Jeugd te Eupen (Belg.).

Op 31 oktober 2015 heeft de jeugd van worstelvereniging KSV Simson Landgraaf onder leiding van trainer en coach Ayoub KEYANI, deelgenomen aan de kreismeisterschaften in Eupen. Ondanks de herfstvakantie konden toch 6 worstelaars voor de Landgraafse vereniging aantreden. In de klasse tot 18 kg bij de meisjes werd Diana Keyani wegens een gebrek aan tegenstander 1ste. Maar ook in een bij-partij tegen de 19 kilo wegende Abderrahman El Gourari van Tus Aldenhoven, wist Diana met een overtuigende 12-2 op punten te winnen. Het publiek ging tijdens deze partij uit haar dak. Diana weet al een aantal toernooien het publiek te entertainen door haar looks van een oosters prinsesje te combineren met technisch mooi worstelen. Imre Baar, 8 jaar en 35 kilo, werd wegens een gebrek aan tegenstanders ingedeeld in de klasse tot 42 kilo bij de 3 jaar ouder Clara Heuermann van TV Aachen-Walheim. Imre worstelde een uitstekende partij maar verloor uiteindelijk met 0-1. Gezien het verschil in leeftijd en gewicht een fantastische prestatie van Imre en een verdiende zilveren medaille. Bij de jongens waren er vier debutanten. In de klasse tot 23 kilogram wist Jason van Gehlen helaas net als zijn broer in de klasse tot 24 kilogram geen podiumplek, beiden 4de, te behalen. Wel hebben de beide broers kennis mogen maken met de wedstrijdregels en tegenstanders van de andere verenigingen. Deze ervaring rijker kunnen zij zich opmaken voor de volgende toernooien. In de klasse tot 26 kilogram debuteerden Tijmen Heinrichs en Ben Senden. Tijmen liet zich in de eerste partij verassen door David Breitbarth van TKV Huckelhoven, maar wist in de tweede partij tegen de uiteindelijke nummer 1 Mahmud Sulejanov van RSV Rheinbach 2006 al een stuk beter weerstand te bieden en zelfs zijn eerste wedstrijdpunten binnen te pakken. Hij verloor uiteindelijk met 12-2. Ben was nog net een beetje teveel onder de indruk van zijn eerste toernooi en liet zich nog teveel imponeren door zijn tegenstanders. Als laatste partij mocht Ben zijn krachten meten met zijn clubgenoot en trainingsmaatje Tijmen. Tijmen wist deze partij uiteindelijk met 11-1 te winnen, waardoor hij zijn eerste toernooi mocht afsluiten met een podiumplek. Tijmen 3de en Ben 4de.
De jeugd van Simson bestaat op het moment uit voornamelijk jonge jeugdleden 6-10 jaar. Onder leiding van worstel icoon Ayoub Keyani en Alex Paulanyi, die zelf een fantastisch seizoen worstelt bij de senioren, traint de jeugd iedere dinsdag en vrijdag van 18.45u tot 20.15 uur. Iedereen tussen de 6 en 14 jaar die kennis wilt maken met deze veelzijdige Olympische sport is van harte welkom voor een kennismaking. Zie ook de website www.ksvsimson.nl
Mvgr.
Willem Heinrichs
                                     
                                Op de foto van links naar rechts: Diana Keyani, Jason van Gehlen, Owen van Gehlen, Ben Senden, Tijmen Heinrichs en Imre Baar.
27-09-2015.

 Worstelinterland Nederland - Suriname 5-2.

Adam Kandoussi (57 kg.) en Alex Paulányi (70 kg.) laten een goede indruk achter tijdens de door de Surinaamse Worstelfederatie georganiseerde worstelinterland te Rotterdam.

Zondag 27 september organiseerde de Surinaamse Worstelfederatie voor de 3e keer in Nederland de interland tussen Nedrland en Suriname. De Worstelfederatie van Suriname had deze keer een jonge ploeg opgestelt met verschillende opkomende Surinaamse jeugdtalente de kans te bieden hun worstel talent op een internationale wedstrijd te tonen. Tevens stonden  er ook nog  een 5 tal partijen met Nederlandse jeugd en senioren op het programma. De publiek opkomst was enorm, en de live muziek met Surinaamse klanken brachten ee een gezellig sfeertje in de Sporthal.
In de eerste partij worstelde de Utrechtse talenten Idriss Laauoina en Edvi Bandi van Olympia, het werd een leuke partij alwaar men zien kon dat hier 2 aanstomende talente op de mat stonden. Na deze moesten de Simson atleten Alex Paulányi en Wesley Mulder. Beide kozen ervoor hun wedstrijd in de Grieks/Romeinse stijl te doen, deze won Alex nipt  na een zeer evenwichtige partij met 8 - 6. Bryan Cremers van Simson kwam op de mat tegen Marvin van Kalsbeek (Hercules Amsterdam). Na een goede eerste fase van de wedstrijd had Bryan duidelijk overwicht en stond voor op punten. Gaf hij de partij in de 2e ronde toch wegens conditionele problemen toch nog uit handen en verloor op Touché. Er had meer in gezeten Bryan. 
De ook al voor Simson in de competitie worstelende Aram Arshakyan (Olympia) tegen de Surinamer Akshay Mohan. Na een flitsende start van beide ging Aram na een overbodige fout na anderhalve Minuut op touché. Door deze Surinaamse overwinnig kwam er de stemming bij de toeschouwer er goed in. Micha Willems van Suriname stond tegenover Adam Kandoussi (Olympia), ook alweer een competitie worstelaar van Simson op de mat. Dit was eigenlijk een partij David 57 kg  (Adam) tegen Golliath 67 kg (Micha), Adams tegenstander was daarbij ook nog kwa lengte in voordeel. Na een moeizame start van Adam hij stond 9 - 5 achter kwam hij zeer goed terug een won deze partij bna 6 minuten met 11 - 21.
Alexsandr Koval ( Simson Den Haag) en Melvin van Suijdam (Kops A.dam) stonden tegenover elkaar, ook deze twee zagen wij deze competitie al in actie voor Simson. Het werd een spannende wedstrijd waar Melvin in het begin sterk begon en al snel met enkel flitsende been aanvallen voorstond. Herstelde Alexandr dit door in de 2e ronde Melvin met enkel sterke acties van de mat af te rollen.
Alex Paulányi moest de voorlaatste wedstrijd op de mat tegen de worstelaar van het jaar 2014 van Suriname Widesh Ramcharan in de voor Alex vreemde vrije stijl. Het werd een spannende wedstrijd waar in voor elke punt gevochten werd. Na 2 ronden stond een stand van 5 - 2 voor Alex op het scoore bord. Ook Joey Berkenbosch kwam op de mat tegen de voor Ksv Simson Den Haag worstelende Daniel Dolasinski, deze werd eenvoudig door Joey met 10 - 0 gewonnen.
Bij deze wil ik de Organisatie, de Surinaamse Worstelfederatie, De Halter Utrecht, Scheidsrechters en het publiek dat zeer sportief was bedanke voor het worstelfestijn.
09-09-2015.

Jessica Blaszka naar O.S. in Rio de Janeiro 2016.

Het kwam op het sportjournaal en stond in alle kranten Radio en T.V melden de Worstelaarster Jessica Blaszka gaat naar Rio.
Jessica Blaszka heeft eindelijk loon naar werken, jaren geleden was zij al 3 x Europees kampioen bij de Cadetten en een 2e plaats bij de junioren, dus bleef iedereen maar wachten op een vervolg bij de senioren Buiten enkele mooie resultaten in kleinere toernooien als Parijs ,Italië , Spanje en Duitsland bleven de E.K. of W.K zonder Prijs.Tot de wereldkampioenschappen in Las Vegas afgelopen week , toen de eerste partij kansloos verloren ging tegen Maria Stadnik uit Azerbeidjaan, had zij nog maar een hoop en dat was dat Stadmik in de finale zou komen. Toen dit gebeurde was er alleen nog maar een weg en dat was winnen, en dat deed ze met winst tegen Peru, Kazakhstan toen was het ticket voor O.S. in Rio zeker, maar Frans Snijders ( oom) en Michel Krauth ( vader) zeiden Jessica nu zit er ook nog een Derde plaats in. Tegen de Chinese wereld topper bleef het spannend tot 8sec voor tijd toen maakte Jessica 5-5 gelijk en wint ook deze kleine finale.
Wij zijn zeer trots dat een telg uit de Snijders familie ( en Simson ) zo'n succes heeft. Dit is ook een hele grote reclame voor onze worstelsport.
Jessica en haar staf feliciteren wij van harte met dit prachtige succes!!!!!!


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu